Inhandlat

Jag var bortrest i helgen och hade åkt direkt från jobbet i fredags. Blev därför väldigt glad när jag kom hem i går kväll och hittade min beställning från Släktforskarförbundet i brevlådan. 

Vad jag köpt var Sveriges Dödbok 7 och på den lilla USB:n finns information om folkbokförda som avlidit i Sverige mellan 1860 och 2017. Ett alldeles utmärkt hjälpmedel för en släktforskare!

Jag drog förstås igång datorn och installerade programmet på en gång och har redan hunnit hitta en del information. Framförallt gällande människor som avlidit på 1930- 1940-talet. För denna tid finns ofta inte församlingsböcker och dödböcker digitaliserade på grund av sekretess. 

Att databasen i vissa delar går ända tillbaka till 1860 kan också hjälpa till att hitta folk som ”kommit bort”. Jag gillar att kunna följa en människa från födelsen till döden, det känns tomt om jag inte lyckas hitta ett dödsdatum.  

Sveriges dödbok 7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *